Menu

Transformatie van Neudeflat gestart

De Nieuwe Norm | Actueel | Transformatie van Neudeflat gestart De Nieuwe Norm | Actueel | Transformatie van Neudeflat gestart

Maandenlang stond de zestien verdiepingen tellende Neudeflat in het centrum van Utrecht leeg. De Nieuwe Norm popelde om deze eyecatcher te behouden voor de Utrechtse binnenstad door er een hoogwaardig appartementencomplex van te maken. Een initiatief dat gelukkig bijval vond. Inmiddels zijn de eerste steigers geplaatst.

Op 7 september ondertekenden De Nieuwe Norm en Syntrus Achmea Real Estate and Finance de koopovereenkomst en de transportakte voor de herbestemming van de Neudeflat. Na maanden van ontwikkelen zijn we nu aangekomen in de voorbereidingsfase. De betrokken partijen hebben elkaar ontmoet, de tekeningen zijn gezamenlijk definitief gemaakt voor uitvoering én het project is ingepland. Op 20 november gingen de handen uit de mouwen en werd de eerste steiger geplaatst. De oplevering van de appartementen staat gepland in de tweede helft van 2016.

Sinds de oplevering begin jaren zestig is de Neudeflat een omstreden gebouw. Lang niet alle Utrechters vinden de flat, die is ontworpen door de architect Huig Aart Maaskant, een aanwinst voor de Domstad. Toch is het gebouw na al die jaren niet meer weg te denken uit de skyline. De Nieuwe Norm transformeert de Neudeflat zonder het eigenzinnige karakter aan te tasten. Eén ding is zeker: er komen appartementen in waar de stadsbewoners trots op kunnen zijn!