Menu

Startsein uitreiking 'Toolbox Bouwhinder' Neudeflat

De Nieuwe Norm | Actueel | Startsein uitreiking 'Toolbox Bouwhinder' Neudeflat

Op 8 april 2016 heeft Wethouder Paulus Jansen, Gemeente Utrecht, op ludieke wijze de Toolbox Bouwhinder aan ons overhandigd. Tegelijkertijd kregen alle aannemersbedrijven uit het Utrechtse een mail met een link naar de site waarop deze Toolbox wordt aangeboden. In een toolbox worden de onderwerpen veiligheid, gezondheid of milieu behandeld. Deze toolbox komt voor uit de Pilot bouwhinder, waarbij veel aandacht is besteed aan het voorkomen en/of beperken van bouwoverlast.

Klik hier voor een korte impressie van de uitreiking van de Toolbox.

Bouwoverlast Neudeflat
Een goed voorbeeld van bouwoverlastbeperking bij de Neudeflat is de bouwkraan. Voor de bouwkraan moest een andere plek gevonden worden dan de in eerste instantie aangewezen plek: het Neudeplein. In samenspraak met de gemeente is de bouwkraan op het dak van de flat geplaatst. Een win-win-win-win situatie voor zowel omwonenden, middenstanders, de gemeente alsook De Nieuwe Norm.

Samenwerking
Naast samen beperken van de overlast op de bouwplaats hebben we ook samen met de gemeente invulling gegeven aan het beplakken van de overklimbeveiliging. Zo proberen we samen de stad leefbaar te houden gedurende een toch ingrijpende verbouwing op een van de meest gebruikte routes naar de binnenstad van Utrecht.

Transformatie
De Neudeflat zal, zonder haar eigenzinnige schoonheid te verliezen, gerenoveerd worden en kan daardoor tezamen met de transformatie er eindelijk voor zorgen dat de stadsbewoners trots op haar kunnen zijn. Na een jarenlange doorn in het oog van vele Utrechters te zijn geweest, kan de Neudeflat nu een waardevolle huisvesting bieden aan 88 hoogwaardig afgewerkte appartementen. Eind 2016 mag, na de oplevering, de Neudeflat haar nieuwe identiteit gaan uitdragen. De verhuur van de appartementen is reeds gestart: hureninneudeflat.nl