Menu

Start transformatie Noordsingel 185 Rotterdam

De Nieuwe Norm | Actueel | Start transformatie Noordsingel 185 Rotterdam De Nieuwe Norm | Actueel | Start transformatie Noordsingel 185 Rotterdam

Na een goede voorbereidingsperiode is er in december 2017 fysiek gestart met de bouwwerkzaamheden aan het oude kantoorpand aan de Noordsingel in Rotterdam. In opdracht van ontwikkelaar Woonlofts transformeren we het gebouw uit 1970 naar penthouses en loftwoningen met een riant uitzicht over de singel.

Werkzaamheden
Het pand wordt gesloopt tot aan het betonnen casco. De bestaande voorgevel is in februari gesloopt, waarna is gestart met het beperkte constructie sloopwerk en de nieuwe bouwkundige indeling van de nieuwe voor- en achtergevel.

De verwachting is dat voor de bouwvakantie van 2018 de nieuwe buitengevels zo goed als gereed zijn. In dezelfde periode wordt er ook gestart met het afbouwen van de woningen. Het doel is om de woningen nog voor de kerstperiode 2018 op te leveren aan de nieuwe bewoners.

Eindresultaat
Het voormalig kantoorpand transformeren we naar vijf penthouses en zeven loftwoningen met een riant uitzicht over de singel.

De penthouses op de derde en vierde verdieping hebben een vloeroppervlakte van circa 127 en 147 m² en beschikken over terrassen op het dak en de vierde verdieping. Op de eerste en tweede verdieping worden zes loftwoningen gemaakt van circa 124 tot 156 m² met een terras uitkijkend over de singel. Tot slot wordt op de begane grond een riante gardenloft gemaakt van circa 177m².