Menu

Neudeflat feestelijk geopend

De Nieuwe Norm | Actueel | Neudeflat feestelijk geopend

De Utrechtse wethouder Kees Geldof opende 8 maart jl. de Neudeflat. In bijna anderhalf jaar is deze eyecatcher in de Utrechtse binnenstad getransformeerd naar 88 appartementen.

De eerste bewoners konden niet wachten tot de feestelijke opening en zijn eind februari al in de gloednieuwe appartementen aan de slag gegaan. De Neudeflat trekt veel aandacht, door het eigenzinnige ontwerp én de aantrekkingskracht op nieuwe huurders die op zoek zijn naar een plek in de binnenstad. ‘Een logistiek hoogstandje kun je deze transformatie wel noemen’, vindt unitmanager Marco van den Burg van De Nieuwe Norm, de initiatiefnemer van de transformatie. ‘Ga maar na: het pand is zestien hoog, en staat midden op een plein in de autoluwe binnenstad. Dat betekende een ‘just-in-time’ logistieke planning per uur, en dat bijna anderhalf jaar lang. Daarnaast hadden we in het begin een forse tegenslag, omdat toen pas bleek dat de toren scheef was gebouwd, wat allemaal optisch was uit-gestukadoord. We moesten alles opnieuw opmeten, dat hebben we digitaal gedaan en alle materialen zijn vervolgens op maat gemaakt. Dankzij een geweldige samenwerking met al onze partners is het gelukt om de toren te maken zoals hij er nu bij staat. Als ik er nu naar kijk, voel ik alleen maar trots.’

100% verhuurd
De Neudeflat is een ontwerp van architect H.A. Maaskant en werd in 1961 opgeleverd. Met zestien verdiepingen en een hoogte van 57 meter was het destijds de hoogste kantoortoren in Nederland. Tijdens de transformatie zijn 88 vrije sector huurwoningen gerealiseerd. De gevel van het pand is totaal vervangen en voorzien van nieuwe raampartijen. De 2-kamer appartementen zijn gemiddeld 52 vierkante meter groot, hebben een balkon en kijken uit op de Dom en de middeleeuwse binnenstad. Inmiddels is 100% van de appartementen verhuurd.

9 maart 2017