Menu

Monumentaal kantoor voor Nomads in Amsterdam

De Nieuwe Norm | Actueel | Monumentaal kantoor voor Nomads in Amsterdam

In juli 2015 nam creatief bureau Nomads opnieuw haar intrek in het monumentale pand aan de Herengracht in Amsterdam. Maar ditmaal was de binnenkant eerst door De Nieuwe Norm getransformeerd tot een heus kantoor en appartement.

Begin juni 2015 is gestart met het vernieuwen van het wand- en vloertegelwerk, de leidingen, de afvoeren en het sanitair in alle toiletruimtes en de badkamers. Ook de gehele keuken is vernieuwd. Aan de binnenzijde is het pand geschilderd en de huidige kluisruimte is omgebouwd tot serverruimte. Alle elektra is aangepast inclusief de ontruimingsinstallatie en vluchtwegenaanduiding. Bovendien zijn door het gehele pand ICT-voorzieningen aangebracht.

Het pand aan de Herengracht 257 in Amsterdam is in 1661 gebouwd en staat op de monumentenlijst. Bij de verbouwing is dan ook rekening gehouden met de vele authentieke details in het pand. Het werk vond plaats in een complexe situatie, want ruimte voor een bouwplaats ontbrak aan de Amsterdamse gracht. De oplossing vonden we in een zeer strakke planning van het afvoeren van sloopafval en de levering van de bouwmaterialen.

Het team van Nomads bestaat uit zeventig medewerkers, verspreid over vestigingen in Amsterdam en Singapore. De creatieve visie van het bureau is het vormgeven van ideeƫn die gebaseerd zijn op universele menselijke inzichten, door culturen heengaan en mensen over de hele wereld verbinden. Tor de klantenkring behoren onder andere Emirates, Sony Computer Entertainment, De Lage Landen, TNT Express en Human Rights Watch.