Menu

Het transformeren kan beginnen...

De Nieuwe Norm | Actueel | Het transformeren kan beginnen... De Nieuwe Norm | Actueel | Het transformeren kan beginnen...

Op vrijdag 2 december 2016 hebben De Nieuwe Norm en Maxwell Investments de aannemingsovereenkomst getekend voor de transformatie van ‘Het Magazijn’ aan het Esperantoplein in Den Haag.

Het voormalige magazijn van de Haagse Elektriciteitsfabriek, en later kantoor van KOW architecten, zal door De Nieuwe Norm getransformeerd worden naar 72 woonunits met commerciële voorzieningen in de plint. De nieuwe woonunits zullen voornamelijk gericht zijn op starters en Young Professionals en variëren tussen de 35 en 40m². De transformatie van Het Magazijn draagt bij aan de verdere herstructurering van het gebied rond de energiecentrale.

Bijzonder karakter
Doordat het pand in het verleden heeft dienst gedaan als magazijn voor de Haagse Elektriciteitsfabriek, heeft het gebouw enkele kenmerken die het een bijzonder karakter geven. Zo beschikt het gebouw over verstevigde constructievloeren met een maximale vloerbelasting van 1200kg/m², hoge plafonds en een grote open centrale ruimte met een atriumdak. Dit dak zal tijdens de verbouwing gesloopt worden waardoor het pand een grote openbare buitenruimte krijgt.

Start bouw en oplevering
De Nieuwe Norm is voornemens met de bouw te starten in het vierde kwartaal van 2016. Het pand moet in het derde kwartaal van 2017 worden opgeleverd.

Plan van Aanpak
Wilt u meer lezen over hoe wij dit project aanpakken? Lees dan ons volledig plan van aanpak.

7 december 2016