Menu

De Nieuwe Norm transformeert Weena 750 in Rotterdam

De Nieuwe Norm | Actueel | De Nieuwe Norm transformeert Weena 750 in Rotterdam De Nieuwe Norm | Actueel | De Nieuwe Norm transformeert Weena 750 in Rotterdam

Op vrijdag 20 mei 2016 is de aannemingsovereenkomst getekend voor de transformatie van Weena 750. Het voormalige kantoorgebouw wordt getransformeerd tot een multifunctioneel gebouw met 104 hotelappartementen, winkels, horeca en kantoren en krijgt daarmee een nieuw leven. De Rotterdamse bouwonderneming De Nieuwe Norm realiseert deze transformatie in opdracht van vastgoedinvesteerder Maarsen Groep.

Directeur Michel Schipper van De Nieuwe Norm is blij met de opdracht: ‘Het transformeren van Weena 750 is echt een kolfje naar onze hand. Onze voorliefde voor herontwikkeling blijkt uit ons motto: ‘het nieuwe vastgoed staat er al’. In de afgelopen jaren heeft De Nieuwe Norm hierin al groeiend een sterke positie opgebouwd. Daarin hebben we het maatschappelijke tij mee; steeds vaker ziet ook de samenleving de meerwaarde van herontwikkeling ten opzichte van het vroeger vaak gekozen pad van sloop en nieuwbouw.’

Premier Suites
Medio 2017 opent het Ierse PREM Group op de eerste tien verdiepingen 104 Premier Suites. Het is de eerste vestiging van Premier Suites in Nederland en een nieuw concept voor Rotterdam. Voor de internationale allure van het Rotterdam Central District vormt het dan ook een waardevolle toevoeging. Op de begane grond komt een levendige lobby, waarin de receptie en een coffee lounge voor zowel bewoners als kantoorgebruikers zijn gecombineerd. Voor de gasten van Premier Suites is daarnaast een fitnessruimte voorzien. CBRE Hotels heeft Maarsen Groep begeleid bij de operator-selectie.

Premier Offices
Op de tiende tot en met de zestiende verdieping blijft de kantoorfunctie behouden. Deze verdiepingen worden hoogwaardig gerenoveerd en geschikt gemaakt voor verhuur in units van minimaal circa 300 vierkante meter VVO. De installaties voor het hele gebouw worden vervangen zodat het gebouw weer voldoet aan de eisen van de huidige tijd en het energieverbruik sterk wordt verminderd.

Retail en horeca
In de plint van het gebouw zijn verschillende zelfstandige retail- en horecaunits gepland. Hiertoe wordt de gevel van de begane grond en eerste verdieping in zijn geheel vervangen door een transparante façade, vormgegeven in stijl van de aangrenzende nieuwbouw FIRST Rotterdam, mede-ontworpen door Branimir Medic (de Architekten Cie).

Weena gebied
Het gebouw maakt deel uit van het Weena gebied, direct tegenover het Rotterdamse Centraal Station, dat door Maarsen Groep gefaseerd wordt ontwikkeld.

Plan van Aanpak
Geinteresseerd in hoe we dit gehele project willen aanpakken? Lees dan ons plan van aanpak.

24 mei 2016