Menu

Betaalbaar slapen in Amsterdamse slaapcabine

De Nieuwe Norm | Actueel | Betaalbaar slapen in Amsterdamse slaapcabine De Nieuwe Norm | Actueel | Betaalbaar slapen in Amsterdamse slaapcabine

Het doet denken aan de capsulehotels in Japan en China, waar hotelruimte schaars en extreem duur is. Maar de 'sleepbox' is nu ook in hartje Amsterdam te vinden. Hotelexploitant CityHub opende op 10 oktober de deuren van dit hotel ‘nieuwe stijl’, dat vroeger een meubelloods was. Dankzij De Nieuwe Norm merken de hotelgasten daar niets meer van.

Het hotel van CityHub aan de Bellamystraat en Ten Katestraat introduceert een nieuw concept waarbij hotelgasten overnachten in kleine slaapunits. In de cabines is genoeg ruimte om je bagage neer te zetten en je om te kleden. Douches en toiletten moeten worden gedeeld met andere gasten. Nieuwe is daarnaast de grote, open entree aan de Bellamystraat 1A-3, een plek waar ook locals welkom zijn voor een hapje en een drankje. In samenwerking met Seats 2 Meet worden gratis werkplekken aangeboden. CityHub zegt met de slaapcabines privacy en comfort te bieden voor een betaalbare prijs.

De vijftig units zijn gebouwd in een voormalige meubelloods. Aan De Nieuwe Norm de schone taak om de gehele transformatie van loods naar hotel op zich te nemen. Daarbij werden wanden, vloeren, plafonds en installaties aangepakt. Daarnaast coördineerden we de inrichting van CityHub.