Menu

Aannemingsovereenkomst Coolhaven 170 getekend

De Nieuwe Norm | Actueel | Aannemingsovereenkomst Coolhaven 170 getekend

Op woensdag 3 mei 2017 hebben De Nieuwe Norm en Lievaart Vastgoed de aannemingsovereenkomst getekend voor de nieuwbouw aan de Coolhaven 170 in Rotterdam.

Op de plek waar nu nog een leeg en verwaarloosd bedrijfsgebouw staat zal medio 2018 een nieuw appartementencomplex gerealiseerd worden met 38 huurappartementen. De woningen hebben een oppervlakte van 60 tot 85 m², met uitzondering van de drie woningen op de begane grond. Deze woningen hebben een oppervlakte van circa 55 m².

Het gebouw bestaat uit een plint met daarboven vijf bouwlagen en een kap over twee bouwlagen. De totale hoogte van het appartementenblok bedraagt circa 24 meter, waardoor een subtiel hoogteverschil met de aangrenzende panden ontstaat. In de plint zijn - naast de entree tot de bovengelegen appartementen en de entree tot de gebouwde parkeervoorzieningen - drie woningen gesitueerd, die middels een eigen entree op de Coolhaven worden ontsloten. Op de begane grond is naast de voorgenoemde woningen tevens ruimte voor fietsparkeren, bergingen en 19 autoparkeerplaatsen.

Start bouw en oplevering

De Nieuwe Norm zal verantwoordelijk zijn voor de totale realisatie van het appartementencomplex. De Nieuwe Norm is voornemens met de bouw te starten in het vierde kwartaal van 2017. Het pand moet medio 2018 worden opgeleverd.